Topic

ACV (1) Addin (265) agenda kristian (3) Agong (1) Akhirat (2) Akidah (5) Al-Quran (23) Al-Quran Digital Readpen (3) Amanah (8) Anak yatim (2) apple cider (1) april fool (1) Aurat (1) Bajet (1) Bajet 2014 (1) Berita (67) Bonus (1) Cerpen (2) Cinta (25) Coklatminda (1) cuka epal (1) Derma (6) derma palestine (1) Doa (8) Doa Akhir tahun (1) Doa awal tahun (1) Ebook jana RM (13) Elaun (1) Famili (49) free (4) free cash (2) free cek (1) Gaji (12) Gaji Agong (1) gaji baru DG41 (8) gaji baru guru (6) Gaji baru guru 2013 (1) gaji kakitangan awam 2015 gaji 2015 (1) Gaji MP (1) Gaji PM (1) Gaji Sultan (1) Gambar menarik (191) games (1) Gula Stevia (2) Gula stevia air zam-zam (2) guru (2) guru berkesan (1) guru oh guru (1) Hadith (27) Halal (14) Halloween (1) hari guru (1) Hari ibu (1) Hijrah (11) Hudud (2) Hukum (10) ilmu (6) Imam Mahdi (1) internet (1) IRM (1) Islam (1) isreal (1) Isu (302) jadual gaji 2015 (1) Jaga aurat (1) jam azan (1) Jenaka (65) Jom belajar (35) Jom melabur (10) Kesihatan (147) Kiamat (2) komputer (3) Kristianisasi (1) laksa sarawak (1) laksa sarawak hj Manan (1) Make money (55) MAS (1) MAS MH17 (1) MAS MH370 (1) Meaning of life (1) MH17 (1) MH370 (1) My Qalam (4) myqalam 4 kids (1) onexox (1) online survey (1) pa (1) palestine (1) Pasport Khulafak (3) PasportRasul (4) paste laksa (1) paste laksa sarawak (1) percuma (5) perlindungan takaful (6) Pilihanraya (2) Plan Medical card (1) Plan Ummah (1) PM (2) Politik (4) promosi (1) PRU 12 (1) PruBSN (6) prubsn takaful (1) Rasul (2) Rasulullah saw (3) Renungan (153) Rezeki (14) RM percuma (2) rumah rasul (1) Saham akhirat (1) sajak guru (1) sajak guru oh guru (1) SAVE PALASTINE (5) Sedekah (2) Seminar buat RM (2) Sesat (1) siapalah kita (1) sifir gaji SPBA (7) Sifir gaji SPBA terkini (6) sifir gaji SSM (3) simkad (1) simkad onexox (1) simkad RM10 (1) simkad termurah (1) SPBA (6) SPBA 2012 (3) spba batal (3) SSM 2012 (2) SSM baru (2) Stevia (1) Sultan (1) sunnah (3) survey (1) survey online (2) Syiah (1) Taat ibu bapa (1) takaful (6) takwim (3) takwim 2014 (1) takwim 2015 (1) takwim 2016 (1) Takwim persekolahan 2015 (1) takwim persekolahan 2016 (1) telur tiruan (1) umat (1) Ustaz Haslin (2) valentine (2) web hosting (4) xox (1) zionis (1)

Total Pageviews

Feb 4, 2009

Berehat Sebentar Bersamaaaaa..............

Lawak Pak Guard
Lawak 1: Kencing kat kolam renang

Satu hari, Fendi pegi ke sebuah swimming pool tuk berenang... .
pastu die rase nak terkencing la pulak... .ngan slumber dia pon gi kencing... .
pastu... datang sorang pakguard, lantas menjeritlah pakguard itu dengan maksud memarahi si Fendi.

pakguard: wiee budak... apsal ko kencing kat kolam renang aaa..!!!!!!?

Fendi: hekeleheleh... .pakguard nih... bukan saya sorang jer kencing kat kolam. hah..tu yg tengah mandi manda lam kolam tuh pon mesti ada yg kencing nyer...

pakguard: mereka mungkin kencing, tapi xder la kencing kat papan anjal..!!??



Lawak 2 : Sex dalam pejabat

Hari pertama Ajoi kerja jadi Pak Guard, dia dapat tangkap 2 org staf cina sebab melakukan sex di dalam pejabat.

Ajoi: Aha! Ini dah menyalahi undang-undang syarikat!

Lelaki cina: Undang-undang apa?

Ajoi: Tak pakai uniform!



lawak 3. Speaking

Seorang anak baru saja tamat pengajiannya di luar negara.Setelah pulang ke Malaysia,ayahnya cuba menguji kemampuan anaknya berbahasa inggeris.Dia pun mula bertanya kepada anaknya...

Ayah : Buku dlm bahasa Inggeris apa?

Anak : De Buk. (The book)

Ayah : Pen dlm bahasa Iggeris apa?

Anak : De Pen. (The pen)

Lantas ayah berfikir bahawa Bahasa Inggeris adalah senang.Setiap benda dlm Bahasa Melayu bila deterjemahkan ke Bahasa Inggeris mesti ada 'De' dan setiap perkataan berikutnya mestilah dipendekkan.Keesokan harinya,si ayah bertemu dengan seorang rakan sebaya di kedai kopi.

Ayah : Aku dah boleh ckp omputihlah.

Rakan : Iye ke? Cuba engkau cakap 'kambing makan rumput' dlm bahasa Inggeris.

Ayah : Senang jer...." Dekam demak derum ".

Rakan : #%$&!?


Lawak 4. Salah Tafsir

Suatu pagi yang indah kat sebuah sekolah rendah, seorang guru yang
begitu dedikasi mengajar anak2 muridnya tentang betapa bahayanya
minuman keras kepada mereka. Sebelum memulakan mata pelajarannya pada hari
itu dia telah mengambil 2 ekor cacing yang hidup, sebagai sampel kehidupan
dan dua gelas minuman yang masing2 berisi dengan air mineral dan arak..

“Cuba perhatikan murid2.. lihat bagaimana saya akan memasukkan cacing ini
kedalam gelas, perhatikan betul2. Cacing yang sebelah kanan saya, akan saya
masukkan ke dalam air mineral manakala cacing yang sebelah kiri saya akan
masukkan ke dalam arak. Perhatikan betul2.”

Semua mata tertumpu pada kedua2 ekor cacing itu.

Seperti dijangkakan, cacing yang berada dalam gelas yang berisi air mineral
itu berenang2 di dasar gelas, manakala cacing yang berada di dalam arak
menggeletek lalu mati. Si cikgu tersenyum lebar, apabila melihat anak2
muridnya memberikan sepenuh tumpuan pada ujikajinya.

“Baiklah murid2, apa yang kamu dapat belajar dari ujikaji yang cikgu
tunjukkan sebentar tadi??”

Dengan penuh yakin anak2 muridnya menjawab,

UNTUK MENGELAKKAN KECACINGAN...MINUMLAH ARAK…

Pengajaran : Cakap biar terang, bak kata-kata dalam filem P Ramlee……….



Lawak 5. Parti apa??

Didalam kelas murid darjah kelas tiga saorang guru cuba bertanya murid nya tentang pengetahuan am.

Rajoo cuba jawab siapa pemimpin orang india di negara kita?

Rajoo menjawab."Datok Sami Belu!"

Bagus kata guru . "Apa parti yang dipimpin-nya?"

Rajoo menjawab.."M..I..C". Bagus! kata guru .."dan apa makna M.I.C?" Dengan pantas rajoo
menjawab.."Mentri Indian Contractor"

Guru Rajoo terbatok batok mendengar jawapan Rajoo.


Lawak 6. Hoiii babiii....slow skit...

Ada satu cerita, nak dengar tak?

Ceritanya cam ni,

Ada seorang pompuan , masa tu dia sedang berhenti ditepi jalan sambilmelihat keadaan keretanya yang kemek.hari dah nak masuk magrib, dia menjadi semakin resah. Dah lah jalan tusempit, lampu jalan tak de pulak.

Tiba-tiba datang sebuah motosikal datang dari arah bertentangan. Dah lahtak pasang lampu, tak pakai topi keledar.. laju pulak tu.. macam pelesit.Perempuan tu apa lagi, dia terus menjerit " Hoi.. Babiiiiiiiii....... Slowsikit....."

Bila mendengar laungan perempuan tu, apa lagi, penunggang motosikal tu punmenjerit balas .. "Celaka!!!!! F**k you!!!, Pu**mak kau!!!".."Bagerooo..."sedap jer cakap babi...."

Selang beberapa saat.. tiba-tiba terdengar satu dentuman yang kuat....Perempuan tadi berlari kearah bunyi dentuman tersebut..Apabila sampai ke sana, kelihatan budak tu terpelanting dalam semakmanakala motosikal nya remuk sama sekali.

Rupa-rupanya, dia dah langar babi yang telah dilanggar oleh perempuantadi.
Moral of the Story : Hoi babi!!!!!!!! slow skit!!!! tu bukanya marah...tapi nak bagi tau jer....yang ada babi tergolek kat depan.....heheheeh

Lawak 7. Lalat

Sang lalat & bini lalat pada suatu hari pergi makan taik, Lalu berkata bini Sang lalat "bang, kenapa kita kena makan taik hari2x ?" Jawab Sang lalat "hish!! Jangan cakap benda2x kotor masa makan, Jijik lah awak ni !"


Lawak 8. Susu

Kata ayam pada lembu : Manusia itu kejam, Aku makan beras sikit aja dah diusir !!

Kata lembu : Elo.. tu masih dikira baik, tetekku tiap haridiraba-raba, diramas-ramas, dipicit-picit, tapi kawinnya tidak!!!


Lawak 9. Pakcik n tandas

seorang pakcik tersilap masuk toilet..termasuk kt dlm toilet wanita..wanita2 yg ada kt dalam tandas semuanya menjerit 'NI UNTUK PEREMPUAN JE PAKCIK'..Pakcik tu selamba je turunkan seluarnya sambil berkata 'NI PON UNTUK POMPUAN JUGAK'...hehehe


Lawak 10. Rolex

ROLEX ORIGINAL!!! satu petang di pasar terapung pattaya. peniaga 2 sibuk bertransaksi, sibuk melayan pelanggan.sebuah sampan mendayung menjual hanya koleksi2 jam import dan terbaik.(perbualan sudah di transkrip dalam bahasa muda.Pembeli: berminat lalu bertanye.Penjual:lu mau cari apa boss?Pembeli: tengok2 dulu..(look c look c)Penjual: oh...lu mau lucci (gucci) ar..??.Penjual: ala..ala.suma ala...tapi lucci tarak bagus, lu mau angkat bagus punya,angkat ini lolek,gerantee....Pembeli: lolek (rolex)?? bagus gak? berapa harga itu jam?Penjual: oh ..itu ar lolek? mahat woh..super brand good workmanship.imported 100 percent gerante...oliginal i tell u...WATER PROF, CAN GO IN CANNOT COME OUT...u buy today meli good,today u wear lolek...tommorow u can lilek( relax)..pembeli: *&*^*^

No comments:

Post a Comment