Topic

ACV (1) Addin (265) agenda kristian (3) Agong (1) Akhirat (2) Akidah (5) Al-Quran (23) Al-Quran Digital Readpen (3) Amanah (8) Anak yatim (2) apple cider (1) april fool (1) Aurat (1) Bajet (1) Bajet 2014 (1) Berita (67) Bonus (1) Cerpen (2) Cinta (25) Coklatminda (1) cuka epal (1) Derma (6) derma palestine (1) Doa (8) Doa Akhir tahun (1) Doa awal tahun (1) Ebook jana RM (13) Elaun (1) Famili (49) free (4) free cash (2) free cek (1) Gaji (12) Gaji Agong (1) gaji baru DG41 (8) gaji baru guru (6) Gaji baru guru 2013 (1) gaji kakitangan awam 2015 gaji 2015 (1) Gaji MP (1) Gaji PM (1) Gaji Sultan (1) Gambar menarik (191) games (1) Gula Stevia (2) Gula stevia air zam-zam (2) guru (2) guru berkesan (1) guru oh guru (1) Hadith (27) Halal (14) Halloween (1) hari guru (1) Hari ibu (1) Hijrah (11) Hudud (2) Hukum (10) ilmu (6) Imam Mahdi (1) internet (1) IRM (1) Islam (1) isreal (1) Isu (302) jadual gaji 2015 (1) Jaga aurat (1) jam azan (1) Jenaka (65) Jom belajar (35) Jom melabur (10) Kesihatan (147) Kiamat (2) komputer (3) Kristianisasi (1) laksa sarawak (1) laksa sarawak hj Manan (1) Make money (55) MAS (1) MAS MH17 (1) MAS MH370 (1) Meaning of life (1) MH17 (1) MH370 (1) My Qalam (4) myqalam 4 kids (1) onexox (1) online survey (1) pa (1) palestine (1) Pasport Khulafak (3) PasportRasul (4) paste laksa (1) paste laksa sarawak (1) percuma (5) perlindungan takaful (6) Pilihanraya (2) Plan Medical card (1) Plan Ummah (1) PM (2) Politik (4) promosi (1) PRU 12 (1) PruBSN (6) prubsn takaful (1) Rasul (2) Rasulullah saw (3) Renungan (153) Rezeki (14) RM percuma (2) rumah rasul (1) Saham akhirat (1) sajak guru (1) sajak guru oh guru (1) SAVE PALASTINE (5) Sedekah (2) Seminar buat RM (2) Sesat (1) siapalah kita (1) sifir gaji SPBA (7) Sifir gaji SPBA terkini (6) sifir gaji SSM (3) simkad (1) simkad onexox (1) simkad RM10 (1) simkad termurah (1) SPBA (6) SPBA 2012 (3) spba batal (3) SSM 2012 (2) SSM baru (2) Stevia (1) Sultan (1) sunnah (3) survey (1) survey online (2) Syiah (1) Taat ibu bapa (1) takaful (6) takwim (3) takwim 2014 (1) takwim 2015 (1) takwim 2016 (1) Takwim persekolahan 2015 (1) takwim persekolahan 2016 (1) telur tiruan (1) umat (1) Ustaz Haslin (2) valentine (2) web hosting (4) xox (1) zionis (1)

Total Pageviews

Jul 26, 2008

just 4 humour...

PE2 NTAH
ade lah dua org pasang suami isteri nie hidup sungguh bahagia di kampung SENGAL...tetapi si suami seorang yg lurus bendul..kira2 pak pandir no2 lah tu....pada suatu hari si bini mengandung,tetapi si suami dan si bini nie x tahu nak letak nama ape kat anak tu nanti...pada suatu hari si suami pergi ke kedai ingin membeli beras,dlam perjalan jadi dia pon dengar lah perbualan lucah beberapa org budak yg nakal kat kampung tu...dan dia dengar perkataan butuh...jadi dia pun terfikir...bagus jugak nama butuh tu ye...boleh aku letak nama anak aku butuh nanti....tiba lah masa kelahiran anak si pasangan tersebut...so butuh lah nama anak mereka berdua pasangan tersebut..setahun selepas itu si bini pon mengandung lagi...so mcm biasa pasangan tersebut x tahu nak letak nama apa...so si isteri ni teringat la nama arwah moyang dia dahulu iaitu lengan so lengan lah nama anak yg ke-2 tersebut.....6 tahun kemudian si butuh meninggal dunia kerana sah menghidap kanser....tinggal lah lengan seorang anak mereka berdua...tibalah hari raya..maka pasangan suami isteri dan anak nya lengan pulang ke rumah mak mertua si suami...setibanya disana....mak mertua si suami terkejut melihat lengan sudah besar,dan berkata,,,,,"wah dah besar lengan nenek"....jadi si suami pon menyampok dan berkata..."mak kalau butuh saya masih hidup mesti dah besar lengan.....so mak mertua pon trus pensan...(bayang kan kalau u punya besar mcm lengan...sapa x pensan...kalau pelacur tengok pon pensan....hehe.......)


KERETA
Kejadian ini terjadi pada malam Jumaat yang lalu. Namanya, Fasha. Kerana terlalu sibuk dan banyak kerja yang harus dibuat dan disiapkan dalam minggu ini maka, Fasha harus bekerja sampai larut malam di ofis. Ketika ingin pulang Fasha menahan teksi untuk mengantarnya pulang.

Fasha: "Kampung Baru ya Pak cik"

Pak cik kereta sewa itu hanya menggangguk, didalam perjalanan ke Kampung Baru tidak terjadi percakapan antara Fasha dan Pak cik kereta sewa, mungkin Fasha merasa kepenatan kerna bekerja sampai larut malam. 20 minit lamanya keheningan terjadi, tiba-tiba Fasha teringat bahawa duit yang dibawanya tidak cukup untuk membayar tambang kereta sewa. Fasha lalu menepuk bahu belakang Pak cik kereta sewa dengan maksud untuk memberitahu supaya berhenti di kedai minyak didepan untuk mengambil duit di ATM.

Tapi tiba2 setelah bahu belakangnya ditepuk oleh Fasha, Pak cik kereta sewa itu secara membabi buta memusing stering kereta sewanya ke kanan kemudian ke kiri sambil berteriak bagai kan orang kena histeria, sampai akhirnya kereta sewa itu merempuh tembok penghadang jalan. Nasib baik Fasha dan Pak cik kereta sewa tidak mengalami luka parah.

Pak cik kereta sewa itu kemudian meminta maaf kepada Fasha.

Pakcik: "Maaf ya cik, cik tak apa-apa ke? Kenapa di tepuk bahu saya cik, terkejut setengah mati saya cik!!"
Fasha: "Laa, takkan ditepuk bahu saja sudah terkejut!!"
Pakcik: "Sebab hari ini hari pertama saya jadi drebar kereta sewa, cik"
Fasha: "Habis tu sebelum ni apa pekerjaan pakcik?"
Pakcik: "Selama 20 tahun saya jadi Drebar Kereta Mayat...cik"
Fasha: "patutla...."


PENGANTIN BARU
Sepasang pengantin baru mengalami gangguan kesihatan. Setelah diperiksa dengan teliti, doktor memberitahu perkara itu disebabkan oleh hubungan seks yang terlalu kerap.

"Untuk sementara waktu ini, anda berdua dinasihatkan supaya menghadkan kegiatan seks. Sebaiknya dua kali saja seminggu sahaja. Untuk memudahkan mengingat, saya sarankan untuk melakukan hubungan ini hanya pada hari yang bermula dengan huruf S, iaitu Selasa dan Sabtu," saran doktor.
Akan tetapi pada malam ketiga berpuasa dari membuat hubungan itu, si suami tidak dapat lagi menahan nafsunya lalu mencumbui isterinya yang sedang tidur sehingga isterinya terjaga.
"Hari ini hari apa bang?" tanya si isteri.
"Sumaat"


'KISAH PEROMPAK'
SUATU HARI SEKUMPULAN PEKERJA KILANG MEMPROSES GETAH DIKEJUTKAN DENGAN ROMPAKAN OLEH GENG BERTOPENG.
Seorang perompak berkata..
"Keluarkan dan bagi semua barang kemas yang korang ada..! Cepat..!!"
Seorang pekerja kilang itu membalas..
"..tapi.. kami tak bawak barang kemas kalau pergi kerja.. duit pun sikit je.."
Perompak berfikir seketika..
"Kalau awak semua tak ada barang kemas dan duit, kami rogol kamu SEMUA.. ahahaha..."
Pekerja kilang yang muda berkata..
"Alaaa.. takkan la makcik yang kat belakang tu pun nak rogol jugak.. tak kesian ker.."
Tiba-tiba makcik itu berdiri..
"Weh.. ko.. nie.. tak paham ker.. kalau dia cakap SEMUA... SEMUA la..."


SAKIT MATA
Di sebuah klinik mata.
Doktor: Slmat Pagi. Boleh saya bantu anda?
Pesakit: Pagi Doktor. Ya, saya ada masalah. Setiap kali saya minum kopi, mata saya rasa seperti tercucuk sesuatu.
Doktor: Ok, biar saya periksa mata anda.
Setelah memeriksa mata pesakit, doktor dapati tiada apa-apa masalah dengan mata pesakit tu.
Keesokkan harinya pesakit tu datang lagi dan mengadu perkara yang sama berkaitan matanya. Perkara ini berlaku selama tiga hari berturut-turut. Akhirnya doktor tersebut menyuruh pesakit itu masuk ke dewan pembedahan dan menyuruhnya berbaring.
Pesakit: Dah dapat apa sebabnya mata saya ini doktor?
Doktor: Sekejap saya sedang membancuh kopi.
Selesai bancuh kopi doktor suruh pesakit minum. Pesakit ambil kopi tersebut dan terus minum kemudian dia menjerit kesakitan sambil memegang matanya.
Doktor: Ok..Ok...saya dah dapat sebab kenapa mata awak sakit masa minum kopi.
Pesakit: Betul ke doktor! (dengan gembiranya), apa ubatnya.
Doktor: Ya betul!! tak perlu ubat, ANDA HANYA PERLU KELUARKAN SUDU DARI CAWAN KOPI SEBELUM MEMINUMNYA.......tu jer


TAKDE OTAK
satu hari pak pandir berasa sangat sakit kepala, lalu dia pun pergi berjumpa doktor peribadinya...
Doktor: Pak Pandir saya sebenarnya rasa serba salah nak cakap
Pak Pandir: Never mind doctor cakap jer
Doktor: Pak Pandir sebenarnya menghidapi penyakit barh otak.....
Pak Pandir: Yahoo................................(sambil melompat-lompat)
Doktor:Adakah Pak Pandir paham tentang penyakit barah otak ni?
Pak Pandir: Paham doktor...tp yang paling penting dengan adanya penyakit ini membuktikan saya mempunyai otak
Doktor: La kenapa Pulak?
pak Pandir: Sebab Mak Andih selalu cakap saya tak der otak...
Doktor:??????????


MALU GILER
ada satu hari mat kuar dgn awek dia nme lisa. diorg snggah la kat kdai makan yg rmai orang tgh mlm tu sbb nk supper la xkan nk breakfast plak... msa tgh sdap mkan, dia prasan ada sorg mamat duk asyik tenung skjp2 kt meja dia. dia dh suspect dh mamat tu tgk awek dia. dia pun naik hangat la lpas sploh minit. dia pun dgn brgaya prgi sound mamat tu.
MAT : apsal tgk awek aku? bunga bkan sjnis. kdai bunga ada kat simpang jln. prgi la beli.
MAMAT : eh, lu apsal bro?
MAT : apasal? ko tgk awek aku sikit punya asyik xkan aku nk cau cincau je. ko buat aku pnas jek.
MAMAT : sape tngok awek lu?
MAT : abis ko tgk ape?
MAMAT : org tgk bola la. tu hah kat dpan meja lu tu kan tgh tayang EURO 2008. apa hal la? Igt awek lu cntik sgt ke?
Mat pun trus blah dgn awek dia sbb malu tahap cimpanzi.


PENGALAMAN PERTAMA
Cuti sekolah, Ali mempelawa Bakar balik ke kampongnya. Setiba di kampongnya, Ali membawa Bakar bersiar-siar ke ladang ternakan ayahnya. Tiba di sebatang pohon yang rendang Ali berhenti dan berkata, Di sinilah tempatnya aku mengadakan hubungan seks yang pertama!
Bakar: " Fuh! mesti hebat tu!"
Ali: Ha'ah, sedang kami sedang asyik berasmara, tiba-tiba aku terpandang mak dia berdiri betul-betul depan kami.
Bakar: Alamak! saspenya, abis tu apa mak dia kata?
Ali: Mbeeek...mbeeekk!!!!

No comments:

Post a Comment